advertentie

Hoe beleeft onze streek het Europapasongfestival?

Nederland betreedt op donderdagavond in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival het podium in Zweden, met het nummer "Europapa" van Joost Klein. Maar leeft de songfestivalgekte ook in Schiedam en Vlaardingen?

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

dinsdag 07 mei 2024 16:26

Een inwoner van Vlaardingen is duidelijk: “Nee, ik kijk er nooit naar.” Een andere bewoner verklaart: “Ik kijk niet meer, ik vind het alleen maar herrie, de kleding vind ik ook niet meer leuk, nee!” Opvallend genoeg zegt een inwoner uit Schiedam zeker te gaan kijken, maar niet omdat ze hem zo goed vindt. “Ik ga zeker kijken, om hem te zien afgaan.”

Toch zijn er ook fans te bespeuren nu Joost Klein Nederland vertegenwoordigt. Zo zegt een inwoner uit Vlaardingen: “Eigenlijk ga ik toch wel kijken doordat Joost meedoet, ik verwacht wel dat hij hoge ogen zal gooien.” En ook in Schiedam zegt een bewoner: “Ik kijk eigenlijk nooit, maar nu ga ik kijken.” 

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival begint donderdagavond om 21.00 uur. Nederland start als laatste op plek zestien.