advertentie

Buitenhavenweg autoluw na start nieuwbouw Glasfabriek

De eerste woningen op het terrein van De Glasfabriek komen binnenkort te koop. Daarnaast krijgt de eerste fase van de wijk, genaamd ENTREE steeds meer vorm. In de eerste fase is duidelijk wat voor huizen en appartementen er gebouwd gaan worden.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 06 mei 2024 15:34

“Het plan omvat 84 woningen, met onder andere een appartementencomplex en woningen met twee verdiepingen. Hier komt het hoofdaccent, de Watertoren”, vertelt ontwikkelingsmanager Rick de Geus van Blauwhoed terwijl hij naar de parkeerplaats achter de Koemarkt wijst.

Vanaf 315 duizend euro

In de eerste deelfase komen volgens De Geus huizen in verschillende prijscategorieën terug. De prijzen beginnen bij 315 duizend euro. “We bieden betaalbare appartementen aan, maar ook gezinswoningen en grotere appartementen, tot aan het topsegment, de penthouses. Die komen in de Watertoren.”

De bouw van ENTREE gaat bijna van start. “Eerst verdwijnen de auto’s, zodat we kunnen starten met het bouwrijp maken van het gebied. Eind van het jaar willen wij starten en in 2026 moeten mensen hier kunnen genieten van een wijk”

“Dit deel wordt autoluw”, legt De Geus uit als hij naar de Buitenhavenweg wijst. De Buitenhavenweg is op dit moment een route vanaf het centrum naar de Gorzen. “Wij hebben hier bewust voor gekozen, omdat dit de entree wordt van het Glasfabriek-terrein. We willen mensen verleiden het gebied in te gaan, dus moet je hier rustig kunnen lopen en fietsen.”

Binnen het gehele bouwproject komen 750 woningen. Over deze andere huizen wordt ook al nagedacht. “Deze hele strook evenwijdig aan de Rotterdamsedijk is de volgende fase”, wijst Stefan van Gurp, ontwikkelingsmanager bij Dudok, naar een maquette van De Glasfabriek. “Richting 2030 willen wij een heel eind zijn met de woningen en bedrijvigheid richting de Rotterdamse grens”.