advertentie

Grote controle, vooral op 'onverklaarbaar vermogen', in Schiedam Centrum

Vrijdagmiddag en -avond heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst en handhaving een grootschalige verkeerscontrole gehouden. Honderden voertuigen werden op het Stadserf aan een nadere controle onderworpen. Bij een zogeheten VIGOR-actie gaat de aandacht met name uit naar onverklaarbaar vermogen.

Grote controle, vooral op 'onverklaarbaar vermogen', in Schiedam Centrum
Foto en bron: Flashphoto
redactie

door redactie

zaterdag 04 mei 2024 00:46

Veel voertuigen uit het luxere segment werden nader geïnspecteerd. Met behulp van een zogenaamd ANPR-voertuig werd gecontroleerd of er bijzonderheden geregistreerd stonden op kentekens. Bij een ‘hit’ mocht de bestuurder zich melden bij de belastingdienst. Motorrijders brachten de geselecteerde voertuigen naar de controleplaats.

Ook werden vele passerende voertuigen op de Broersvest de controleplaats op gestuurd zodra er plek was in een van de controlestations. De actie werd tussen 15:30 en 21:00 gehouden.

De eerste resultaten zijn: er zijn negen voertuigen in beslag genomen. Er is voor EUR 54.255,00 aan achterstallige betalingen geïnd. De politie heeft 258 voertuigen gecontroleerd. Vijf personen zijn aangehouden voor onder andere rijden onder invloed. En er zijn 42 bekeuringen uitgedeeld. 

Bij diverse voertuigen was raamfolie op voor- en/of zijramen aangebracht met een te lage lichtdoorlatendheidfactor. De bestuurders werden gesommeerd de folie ter plaatse te verwijderen.