advertentie

Vicci organiseert kroegentocht tegen kanker door Vlaardingen

Vicci van der Bie fietst in juni de Alpe d'HuZes om geld in te zamelen tegen kanker. Samen met haar team Carpe Diem 010 organiseren ze op woensdagavond 8 mei een kroegentocht door Vlaardingen. Deze wordt afgesloten met een veiling, waar onder andere een lunch met de burgemeester wordt geveild.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 03 mei 2024 17:52

“We kwamen op het idee van een kroegentocht omdat we daar zelf ook aan mee zouden doen,” zegt Vicci. Het team deed vorig jaar ook mee aan de Alpe d'HuZes. De ouders en zus van Vicci zaten al in het team. “Mijn vader heeft twee jaar geleden teelbalkanker gehad. Hij besloot vorig jaar de Alpe d'HuZes te fietsen.” Nu gaat zij ook mee. “Ik baalde er zo van dat ik vorig jaar niet mee kon vanwege school, dat ik dit jaar koste wat kost de berg op fiets.”

Toen Vicci de Vlaardingse horeca benaderde, werd er enthousiast gereageerd. “Er doen heel veel kroegen mee, voornamelijk in het centrum. Vulcaan doet ook mee en om naar die kroeg te gaan hebben we een busje geregeld.” Het team hoopt met de kroegentocht het streefbedrag voor Alpe d'HuZes op te halen. “Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad, en op deze manier kun je bijdragen aan de strijd tegen kanker op een leuke manier.”