advertentie

Meer dan honderd zijspanmotoren door Schiedam en Vlaardingen

De 39ste Beatrixrun komt op zaterdag 4 mei door Schiedam en Vlaardingen. Een stoet van meer dan honderd zijspanmotoren, zestig vrijwilligers en politiemotoren brommen door de steden. Schiedammer Theo Daamen doet al 21 jaar mee en zal voor de derde keer met de Beatrixrun door zijn woonplaats rijden.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 03 mei 2024 16:30

De Beatrixrun wordt al jaren georganiseerd door de Oranjevereniging Pijnacker, waar de run ieder jaar start en finisht. In de zijspannen rijden mensen met een beperking mee om hun de dag van hun leven te bezorgen. “Ze kijken er al maanden naar uit”, vertelt Theo. Zijn eigen zoon heeft het downsyndroom en zal dan ook meerijden met de stoet. “Maar die zit nooit bij mij in de zijspan, die zit altijd bij mijn vriend. Rik rijdt al jaren bij mij mee.”

Het feit dat zijn zoon een beperking heeft is niet de rede dat hij gehandicaptenruns rijdt. “Bij mijn eerste run had ik nog geen kinderen. Dus dat is heel toevallig dat dat zo uitpakt.” Rond 15:00 uur komt de Beatrixrun aan in Schiedam. Onder andere via de Koemarkt rijden ze naar Vlaardingen, waar ze via de Westlandseweg en de Marathonweg richting Maassluis, Delft en de finish in Pijnacker rijden.